Grafzorg

Wat eerst een naamloos plekje ergens op de begraafplaats was, is na de begrafenis een plek geworden van herinneren. Een plekje waar je terug komt om even stil te staan. Veel mensen kiezen ervoor een grafmonument te plaatsen om er duidelijk "hun plekje" van te maken.

De keus is tegenwoordig zeer groot. Een eenvoudig zwerfkei, een staande steen, een liggende steen, of misschien kiest u voor een monument dat uzelf ontworpen heeft. Ook de materiaalkeuze is zeer divers. Marmer, hardsteen, glas, hout, metaal. Of gewoon een natuurlijke beplanting.

Denk eraan dat de begraafplaatsen eisen stellen. Niet alleen wat betreft afmetingen maar ook in materiaalkeuze. Informeer dus goed voordat u bepaalde beslissingen neemt.

grafzorg

U bent uiteraard vrij in de keus van een steenhouwer of andere leverancier van een grafmonument.

Naast de traditionele grafmonumenten zij er tegenwoordig veel meer mogelijkheden. Voor monumenten die door kunstenaars worden ontworpen kunt u bijvoorbeeld kijken op de site van Sarcofaag of Memento-gedenkbeelden. Glazen en roestvrijstalen monumenten vind u onder andere bij Memorial Design of Bosch grafkunst.

Enkele steenhouwerijen waar wij goede ervaringen mee hebben:

Buddingh Natuursteen te Veenendaal

Eijgelaar Natuursteen te Barneveld

Skedar en Brandwijk te Meerkerk

Van der Velden te Zeist